sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sisaruksia

Tultiin juuri sisaruslounaalta, joita ei kesällä ole juuri ollutkaan. Aiemmin niitä oli siis joka sunnuntai, aina jonkun sisaruksen luona vuorotellen. Itseasiassa joukossa on yksi serkkukin, enemmän tai vähemmän vakkarina.
Tänään oli yhdistetty yhden siskon synttärit, saman siskon perheen tupaantuliaiset ja sitten ihan se sisaruslounas. Asunto oli aivan mahtava, Ruoholahdessa ihanalla merinäköalalla kahdessa kerroksessa. Kävis kateeks, ellei olis niin onnellinen heidän puolestaan. Oli aikakin saada tilaa ja ilmaa. Hyvä te!

Lounaalla oli poikkeuksellisesti myös meidän äiti! Se jos mikä on aina mukavaa, meillä on ihan mielettömän kiva ja ihana äiti.

Ruoaksi oli tänään haukipihvejä, paistettuja perunoita ja ruusukaaleja (jotka muuten ei oo yhtään niin pahoja, kuin kaikki lapsuudestaan luulee muistavansa, kun ne valmistaa oikein, eikä keitä liian pehmeiksi) ja ihanaa oliivi-fetaleipää, joka oli jostain kreikkalaistorilta? No jostain sellaisesta, en muista enää...
Jälkkäriksi mustikkapiirakkaa ja sitä Kolmen kaverin jäätelöä, makuna mansikka-vanilja. Oli törkeen hyvää hei, se mansikka maistui ihan samalta kuin silloin lapsena, kun me saatiin jäätelökone ja tehtiin jätskiä tuoreista mansikoista! Tosi raikasta.

Aika vähän tuli otettua kuvia, vaikka tuntuikin että kaikki vain jatkuvasti napsi kuvia hetkistä, unohtaen elää niitä... Kuten nykyään on tapana. No, tässä pari kuvaa silti, ruoista ja esiintyjistä.


Duo Pinja ja Pekka. Ihana uusi biisi. Kannattaa käydä keikoilla, jos osuu lähelle, mm. Puotilan Kartanossa ensi torstaina olisi yksi, klo 19 ;)

Tuliaisina vein purkin niitä vihreitä tomaatteja ja kurpitsasäilykettä jonka tein aamulla. Siinä oli perusliemi, eli kanelitankoja ja inkivääriä ja sokeria ja etikkaa. Kurpitsa kuutioina. Toimii hyvin liharuokien kanssa, joulukinkun kaverina aika huippu. Niin ja maalasin äkkiä myös lasipurkin kauniiksi ja vein sen vieras-tuhkikseksi sinne, koska niillä on viimein parveke, itseasiassa kaksi ja kattotasanne lisäksi :P ja kukaan siellä ei tupakoi, mutta toi mun mies vielä toistaseks polttaa (ei enää kauaa, usko pois) niin ajateltiin viedä oma tuhkis mukana.

Eilen taas löysin uuden etnisen kaupan itiksestä, jonka ohi aina kuljen kiirehtien, syystä että juuri ennen sitä kauppaa on sellainen kosmetiikkamyymälä, jonka myyjät väijyy siinä käytävällä vaatien naisia sisälle ilmaiseen käsihoitoon. Kerran menin, kun joku kreikkalaispoitsu tarpeeksi jankkas. Mun kädet ei ole ikinä olleet niin sileät, mutta ne tuotteet maksoi toistasataa euroa.... Sitten se Daniel-poika vielä loukkaantui verisesti kun en ostanut, suorastaan käytin häntä hyväkseni.Sen jälkeen on siitä ohi meneminen ollut hirveetä! Vältän katsekontaktia, mutta en halua vaikuttaa siltä että vältän. Joten aina kaivan laukkua, katson huolestuneena puhelinta, hieron ohimoita, näytän pahoinvoivalta... Mitä vain, etten joudu sanomaan mitään sille hyeenalle siinä!
Niin, se etninen kauppa. Siellä oli puolet halvempaa ruusuvettä kuin mun edellinen! Sitä siis suihkin kasvoilleni vähän väliä, tekee ihanaa, virkistää. Ja siellä oli myös halpaa manteliöljyä, josta haluan tehdä kuorintavoiteita, sitten siellä oli piparminttuvettä, joka on ihan mahtava kun flunssakausi alkaa. Ja siellä oli siis vaikka mitä ihanaa, niinkuin niissä aina on, mä menen ihan tiloihin aina kun menen sellaiseen.

Illalla tein pitkästä aikaa korviksia muutaman parin, kun olin viime viikolla tilannut uusia korviskoukkuja ja helmiä. Tilaan aina vain vääränkokoisia helmiä, luovutan niiden kanssa kohta, kun on valtava lokerikko täynnä miljardia kokoa erilaisia ja erivärisiä helmiä, mutta mitkään ei oo niitä, joita haluaisin käyttää!! Lopulta mä huomasin siivonneeni ja järjestelleeni koko työpöytäni, se oli uroteko, vakuutan! Pikkuisten helmien ja koukkujen ja neulojen kanssa kun puuhailee, on kaaos aika nopeasti sellainen ettei siihen mielellään koske, ennenkuin on pakko. Joku "flow" eilen sai valtaansa ja se vaan tuli hoidettua. Se onkin sellainen työpiste, jossa pitäis ihan joka hetki laittaa ne kamat paikoilleen kun on käyttänyt, muuten se on taas aika pian kaaos.

Pihapiiristä tuli pari mukulaa meille illalla leipomaan mutakakkua ja katsomaan telkkaria, yksi jäi sitten yöksikin. Ohhh ja mä sain Tempur-patjan! Siis ihan uskomatonta. Se tuli siis miehen kautta, kun sen duunikamulla oli vanhempiensa kämppä tyhjennettävänä ja myy sieltä kaiken pois. Mies ja isänsä kävi siellä eilen ja osti parisängyn erillisillä petareilla, uudenveroinen. Toisella puolell aoli tempur. Ja Victorinox- paistinpannuja ja ihana työtuoli mun työpöydälle. Joku tanskalais-designtuote se oli, tyylikäs ja todella hyvä istuttava. Eli hyviä uutisia tuplana mun selälle. Ja kyllä voin ensimmäisen yön jälkeen sanoa että aaaaahhhh. Heräsin yöllä kaksi kertaa, havahduin samaan aikaan kuin yleensä alkaa hermosärky, todetakseni että eipä alkanutkaan! Pöpperöisenä menin herättämään sitten miehenkin, "hei, herää, herää! -No mitä nyt? -Ihan älyttömän ihana sänky! Ihana nukkua! Ei oo kipuja! -Hmmmm. kiva..." Se oli ehkä hiukan ajattelematonta, mutta olin niin kovin suurissa onnentunteissa silloin aamuyöllä, että iiihan pakko oli saada jakaa ne.
Maailmassa ei voi olla liikaa onnellisuutta, kellä sitä on, on velvollinen sitä hiukan jakamaan ympärilleen ;)

Kaappi/yöpöytäprojekti hiukan nyt pygii. Johtuu ehkä siitä että se on niin iso projekti, etten halua liian hätäisesti ja summanmutikassa valita sitä väriä. Ehkä se ei voi olla ihan hirveen hysteerinen, eli raidallinen tms. Mutta kun on ne kaks asiaa jotka haluaisin siihen kokeilla, eli ne väriefektit sisäpinnoille ja se tapetti. TAI luovun toisesta ja käytän sen siihen peiliin, joka odottaa tuunausta myös. Sain pari kenkälaatikkoa tuunattavaksi siskolta, pitää päällystää ne Tigerin papereilla. Aloitin jo, mutta jatkan varmaan huomenna.

Ette arvaa miten hyvältä täällä juuri nyt tuoksuu.... Kuivatin valtavan laventelikimpun juuri uunissa.
Teen muutaman tuoksupussin, että voi laittaa lakanahyllyyn niinkuin ennenvanhaan.
Ja tein iltajuomaa, mintunlehtiä iso nippu ja pari laventelinlehteä ja kiehuvaa vettä päälle. Ihan perus, mutta niin hyvää. Tyttökin tykkäs iltajuomana.
Nyt pitäis aktivoitua keksimään jotain oikeasti hyvää ja kivaa käyttöä kaakaonibseille, joita mulla on aika iso pussillinen. Ne on silloin tällöin hyviä esim. jogurtin joukossa, mutta kun se jogurtti on mulle hiukan sellanen kausituote. En jaksa monena päivänä peräkkäin sitä syödä. Jotenkin haluaisin leivonnassa käyttää niitä mutta en tiedä vielä miten. Jos on vinkkejä, niin otan kiitollisena vastaan.

Nyt meen ehkä taas nauttimaan siitä patjastani. Huomenna vielä työpäivä/ilta, sitten on enää yks palaveripäivä, johon en oo varma osallistunko ja sitten se oli niinku siinä. Se duunijakso siis. Haikeeta...

Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne! <3

Ei kommentteja: