tiistai 28. huhtikuuta 2015

Simaa

Ai että, ihanaa kun taas vaihtuu rutiinit. Tosi hyvä taktiikka opiskelussa tämä, että on töitä pari kuukautta ja taas koulua pari kuukautta. Kumpikin pysyy mielekkäänä ja innostavana.

Vappu olis taas kohta ja me herättiin siihen tyypilliseen tapaamme ihan liian myöhään. Joku siinä vain on, ettei se oikein sytytä niin paljon, että muistais ne simat laittaa ajoissa ja niin edelleen...
Onhan se ihana kevään juhla ja mahdollisuus juhlia kevättä ja valoa ja iloa ( alkuperäisestä vapun merkityksestä lienee turha enää edes mainita), mutta joku siitä juhlasta on jäänyt takaraivoon sellaisena pakkona. Kun oltiin nuoria, oli vappuna aina pakko lähteä torille ja kaupungille ja kaikki juhli ja sekoili eikä se itsestä tuntunut luontevalta edes, mutta pakko oli, kun näin kuuluu tehdä...

Nyt tuntuu, että kun enää ei tarvitse mennä joukon mukana, on ihana vain nauttia ylimääräisestä vapaasta ja olla omiensa kanssa kotoisasti. Mutta silti, sima on sellainen jonka aina haluan tehdä, omin versioin. Yleensä pyrin sitä muuttamaan vuosittain, kokeilemaan jotain uutta twistiä. Tänä vuonna (juuri pullotin, eli menee yli vapun ennenkuin päästään maistamaan..) lisäsin perinteisen intiaanisokerilla makeutetun siman joukkoon luomusitruunaa, sen kuorta sekä inkivääriä, pullotusvaiheessa rusinoiden sijasta goji-marjoja. En tykkää niistä rusinoista enkä niitä syö, eli koristeen virkaa toimittamaan käy täten kauniimpikin hedelmä ;)

Lienee sanomattakin selvää, että pullovalinta ei ole mikään sivuseikka minulle. Ruusulimupulloja on täällä todella paljon, kun kaikkia ei raaski palauttaa, joten kukkamaljakon lisäksi ne saa tällä kertaa toimia simapulloina, sopivaa kokoa antaa kavereille maistiaisia. En nimittäin tehnyt kuin 4 litraisen satsin.
Perusohje tuli täältä:
Intiaanisima

Sitä siis muokkasin sitten omakseni.

Intiaanisokeria olen käyttänyt simassa jo 15 vuotta, äkkiä laskettuna. Siitä asti, kun intiaanisokeriin tutustuin. Poikani oli Steiner-päiväkodissa Turussa, siellä toimi aivan ihan ruokapiiri, johon tuotteet sai tilata loppumattomasta luomutukku-luettelosta. Lihaa ja kasviksia taas tuli lähitilalta.
Innostuin ideasta niin, että kun tutustuin ensin intiaanisokeriin sitä kautta, aloin tilata sitä valtavia neljän kilon säkkejä laatikoittain suoraan  Masajo :lta ja myin niitä sitten lähipiirille pienempinä erinä. Siitä lähtien olen ollut uskollinen intiaanisokerin ja ruususuolan käyttäjä.

Keväästä vielä...
Katselin kuvia viime vuodelta ja havahduin. Parveke! En ole vielä istuttanut siis mitään! Pari basilikaa ja pinaatin joka ei itänytkään. Viime vuonna oli parveke täysin vihreä keidas jo!
No, ilmeisesti nyt on sitten se vuosi, jona ostan kaikki taimet valmiina ja otan sen asian suhteen hieman viileämmällä intohimolla. Eipä tuokaan paha ole. Ruohonjuuresta saa pian luomutaimia ja jos ei ehdi niitäkään hakea, niin melko varmasti taas Roihuvuoren Nuorisotalolla on myynnissä luomutaimia ja sehän nyt onkin taasen kätevää, kun talo on tien toisella puolella ja olen menossa koko kesäksi sinne muutenkin hommailemaan.

Nyt menen tästä nauttimaan kupin sienikahvia ja tekemään lounassmoothien valmiiksi. Aion laittaa siihen tänään Avokadon, puoli banaania, pinaattia kourallisen, hampunsiemeniä kuorittuina, hieman macaa (jonka vaikutukset ovat yllättäneet täysin, nyt vasta kun olen sitä ruvennut kuuriluontoisesti nauttimaan! Voimakas juuri, huhh!), ruusujuurta, lucumaa, ananasta, yhden luomuappelsiinin, luomuporkkanan, pari palaa jäistä mangoa tuomaan kylmyyttä (olen ayurvediseltä kehotyypiltä aika kuuma Pitta, joten viilennys on hyvästä), tyhjennän pari sienikapselia joukkoon, cordycepsiä ja reishiä ehkä, sekä siperian ginsengiä. Nesteenä tietty pakuriteetä ja loraus mct-öljyä.
Aion huomenna muuten uuttaa pakuria alkoholiin, en ole aiemmin tohtinut kun luulin sen olevan kauhean työlästä. No eipä oo. Postaan prosessista kyllä.

Rauhallista mutta kepeän iloista vappua kaikille!









Ei kommentteja: