maanantai 4. toukokuuta 2015

Williä meininkiä

Willillä meiningillä tarkoitan luonnollisesti sitä, että nyt se on alkanut myös mun kohdalla! Nimittäin villiruoan keräily eli hortoilu!

Niin upea päivä oli, että koulun jälkeen käytiin tovereiden kanssa kalliolla juomassa kahvit ja siinä kun ihastelin kaunista Isomaksaruohon rykelmää kallionkoloista kurkkimassa, tajusin että tänään on päästävä luontoon koskettelemaan kasveja ja haistelemaan maata.

Kahvi oli muuten tosi hyvää ja sen ostin suloisesta kahvilasta nimeltään Good Life Coffee, kuinka ihana nimi! Nopea käynti ja silmäily ympärille pienessä kahvikaupassa sai tekemään johtopäätöksiä: Nää tyypit paahtaa omaa kahvia, ne diggailee räppiä <3 ja ne myy myös kivaa oheiskamaa.

Easy-E kahvia. Ja ton T-paidan mä haluaisin kans.

Niin joo ja käytiin me syömässäkin. Meillä on tapana aika usein käydä lounaalla Fafasissa

kun siellä vaan on niin ihanat falafelit ja sieltä saa ruusulimua. Nyt tosin otinkin Club Matea koska olin kofeiinia vailla.

Joo siis mutta siitä hortoilustahan mun piti puhua. Ai että, lähdin heti kotiin päästyäni ulos, otin pari kassia ja pussia mukaan ja sakset.
Saalista tuli, olis tullut enemmänkin mutta ajattelin että parempi kerätä vähän kerrallaan, jotta jaksaa ensinnäkin käsitelläkkin ne yrtit ja myös siksi että on sitten motiivi lähteä uudestaankin.


Nokkosia, poimulehtiä, vuohenputkia ja maitohorsman versoja. Nokkoset ryöppäsin, osan laitoin aamun smoothieta varten ja loput jääkaappiin odottamaan huomista lettutaikinaa. Vuohenputket pilkoin ja laitoin uuniin kuivumaan pikkuisten poimulehtien kanssa, aion kuivata ne ja murskata jauheeksi jota ripottelen smoothieihin.
Osan poimulehdistä sekoitin smoothieen myös aamua varten.

Pikkuinen puolen tunnin retki lähimaastoon ja siitä tullut ilo ja onni on aivan käsittämätöntä! Ei voi kuin suositella.

Ainiin, eilen kävin ekalla hyvinvointiluennollanikin! Sain lipun sinne lahjaksi, joten menin mielelläni kuulemaan mistä on kyse. Luento oli siis Kirsi Salon vetämä kurssi ja sisällöltään käsitteli iloa ja intohimoa, eli varsin tuttuja ja läheisiä aiheita, itseasiassa liiankin tuttuja, koska huomasin ettei luento tarjonnut juurikaan uutta itselleni, mutta se johtuu vain siitä että olen tätä omaa matkaani tehnyt jo niin pitkään, että aikalailla samat kirjat ja podcastit on tullut kuunneltua kuin vetäjäkin. Mutta pari uutta oivallusta omasta elämästä toki tuli, ajattelemisen aihetta, hyviä muistutuksia on toki tuollaiset, vaikka asiat olisivatkin ihan tuttuja. Ihan jo sekin että niitä tuttuja asioita kuuntelee ja funtsii uudessa ympäristössä, uuden ihmisen sanomina, tuo jonkun uuden vivahteen ajatuksiin.
Eli en ehkä mene uudelleen mutta suosittelen lämpimästi silti kaikille, etenkin niille, jotka ovat vasta oman matkansa alussa, itsetutkimisessaan ja muutoksessaan.

Oh yes, nyt menen valmistamaan loppuuun ihanat villiyrtti-smoothieni ja sitten koitan auttaa tytärtä treenaamaan matikan-kokeeseen. Siinä onkin asia, jota en tule ehkä koskaan oivaltamaan. Matematiikka. Brrr.

Moikka, menkää luontoon ja villiintykää!



Ei kommentteja: