sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sunnuntain säpinät

Täysin harhaanjohtava otsikointi.

Sunnuntai on sujunut päinvastoin ihanan rauhallisesti, sisältäen 2000-palaisen palapelin meditatiivista tekemistä, useita kupillisia kahvia ja rentoa reggaetä.

Eilen oli enemmän säpinää, kun käytiin aikuisten kesken teatterissa katsomassa Pirkko Saision kirjoittama Slava! Kunnia. Kansallisteatterissa. Oli kyllä hirmu ajankohtainen ja puhutteleva, paikoin tosin ehkä hieman pitkästyttävän alleviivaavakin, mutta pääosin oikein hyvä, etenkin Timo Tuominen loisti kyllä roolissaan, huikean fyysinen näyttelijä, sen lisäksi että on myös todella musikaalinen. Hieno näyttelijä.

Teatterin jälkeen tehtiin perheen kanssa yhdessä ensimmäistä kertaa sushia itse! Ollaan siis jo vuosia siirretty tämä sushitalkoo tuonnemmaksi, koska olemme olleet varmoja että se on niin työlästä ja kallista ettei siitä tuu mitään. No höpöhöpö. Ei tullut kalliiksi kun moni aineksista oli jo kaapissa ja helppoahan se oli! Ensimmäisistä ei tietenkään tullut kovin kauniita (siksi ei nyt ole kuvia näyttää..) mutta todella maukkaita ja lopulta ihan edustaviakin. Tytär osoittautui synnynnäiseksi sushimestariksi. Kaiken lisäksi niiden yhdessä tekeminen oli ihan mahtavaa laatuaikaa perheen kesken, alkaa nimittäin tässä vaiheessa olla jo aika vaikeaa keksiä tekemistä, josta koko porukka innostuisi ja osallistuisi, silti sen merkitys korostuu vuosi vuodelta enemmän, kun murrosikä on vauhdissa. No, tässä oli ainakin yksi varteenotettava puuha joka yhdistää kaikkia perheenjäseniä. Suosittelen.

Kohta lähdetään äänestämään, tietysti.
Siitä en porise tämän enempää, en jaksa enää tuota politiikkakeskustelua, ainakaan vähään aikaan.

Tuotehehkutus-osio:
Muutamissa K-Supermarketeissa on näkynyt kotimaisia lehtikaaleja ruukussa. Hieno tuote! En yhtään muista valitettavasti mistä ne tulee, eli kuka kasvattaa, tarkistan kun seuraavaksi törmään. Se on sellainen pehmeä, nuori kaali, joka on tosi lehtevä mutta ei sellainen kovalehtinen, kuten lehtikaali yleensä. Melkeinpä sanoisin niitä lehtikaalinversoiksi. Toimii smoothiessa hyvin, ei jää sellaiseksi puruksi niinkuin tavallinen lehtikaali, myös salaattiin sopii loistavasti pehmeytensä ansiosta. Edes lehtiruoteja ei tarvi poistaa, niin pehmeät on. Wilma-kissakin rakastui siihen.
Oikeanpuolimmainen on siis tämä lehtikaali, myös vasemmanpuoleinen korianteri kelpaa Wilmalle ajoittain.

Toinen tuotehehkutus menee jo aiemmin mainitulle Four Sigma Foodsin sienikahville!
Olen tosiaan aina tilannut iHerbistä sitä CafeCepsiä, jota olen litkinyt jo vuosia, mutta tässä olis nyt hyvä kilpailija sille. Ainoa miinus on kova hinta, verrattuna tuohon iHerbin kahviin. Tämä FSF:n kahvi maksaa about 10 €, ja siinä on 10 annospussia, kun taas iHerbin kahvissa on 100 g kahvia, josta riittää mulla ainakin useaksi viikoksi kahvia. Sanoivat kyllä FSF:lla että heidän kahvinsa sisältää tuhdisti isommat määrät sieniä, joka tietysti on hyvä syy korkeampaan hintaan. Noh, ostin siis paketin, joka nyt on jo juotu, olin varsin tyytyväinen makuun ja vaikutukseen, joka oli hyvin virkistävä, moodia nostattava ja samalla rentouttava. Silti, tällä budjetilla jouduin taas tilaamaan sitä ameriikan versiota, koska haluan saada sienikahvia aika usein, jolloin annospusseja täytyisi olla ostamassa myöskin melko usein. Aion varmasti ostaa sitäkin kyllä vielä, mutta välillä joutuu näiden omien biohakkerointiensa kanssa tekemään vähän kompromisseja kun yhteisössä kuitenkin eletään.
 Kuvassa FSF sienikahvi, Ruusujuurijauhe, jota käytän smoothiessa, adaptogeeni josta olen intoillut aiemminkin, tämä Pyhän Olavin jauhe on mun mielestä kätevä, kun siitä voi tehdä teetä, smoothien joukkoon piilottaa tai vaikka sulloa tyhjiin kapseleihin, jos ottaa vaikka mukaan reissuun tms. Pitoisuuksista en tiedä, luotan omiin tuntemuksiin, jotka mulla kertoo että pari teelusikallista päivässä tuntuu ihan hyvältä annokselta, välillä taukoja pitäen.
Lucuma ja Maca oli tarjouksessa, muuten kovin kalliita jauheita. Niiden vaikutus taas on ollut mieletön. Lucumaa käytän makeuttamaan smoothieita ja raakasuklaata ja muita herkkuja. Esim. toissapäivänä tehtiin tyttären kanssa jäden korviketta. Oli kokonainen ananas paloiteltuna pakkasessa, kun meinas ylikypsyä, heitin palat silppuriin, joukkoon tilkkanen pakuriteetä nesteeksi, pari lusikallista lucumaa ja hunajaa. Ihan täydellinen sorbetti. Törkeän hyvän makuista.
Maca taas on mun ja miehen smoothieissa tehnyt tällä ja edellisellä viikolla ihmeitä töissä jaksamiseen ja kotona ilmapiiriin. Voimakas juuri, ei jatkuvaan käyttöön.
Reishi nyt on tuttu, tilasin vain lisää kun oli loppunut.



Loppuun kuva viikonlopun touhuista, oltiin siskoni luona yökyläilemässä ja maalattiin siskontytön huonetta. Ihanaa ja meditatiivista sekin.

Nyt äänestämään, toivottavasti kaikki hoitaa tänään viimeistään samat hommat alta pois, tätä ei kannata jättää tekemättä.

Bless ya!






Ei kommentteja: