perjantai 4. lokakuuta 2013

Yliliikuttuneita mielentiloja ja Halloween-intoiluja

Aiemmasta pesuaine-postauksesta jäi pois muutamia, joista yksi tuli juuri siivouksenlomassa mieleen. Eli uuninpuhdistus. Sehän vaatii niitä todella pahanhajuisia ja myrkyllisiä vaahtoja, eikö totta? No eipä vaadi enää! Sillä Hyster-Syster on löytänyt myrkyttömän ja hyvinkin tehokkaan vastauksen!
Ripottele uunin pohjalle, myös kannen päälle (kansi siis auki) kerros ruokasoodaa. Kaada päälle etikkaa, niin että sitä on sen verran, että sooda poreilee, ja nestettä on näkyvissä, eikä vain imeytyneenä soodaan. Anna vaikuttaa puoli tuntia, tai vaikka tunnin. Pyyhi. Pyyhi toisen kerran kostealla liinalla. Puhdas! Mulla ainakin tuli puhtaammaksi kuin myrkyillä, kansi/luukku jopa siis kiilsi, ja ikkuna puhdistui, mikä yleensä jää pinttyneeksi. Olkaa niin hyvät :)

Lavuaarit ja viemärithän pysyy auki sillä että välillä kaataa sinne ruokasoodaa ja etikkaa peräkkäin ja antaa olla.

Jos on kovin tukossa, voi parin tunnin vaikuttamisajan jälkeen kaataa vielä vedenkeittimestä tai hellalta kiehuvaa vettä litran-kaks perään. Aukeaa tukokset.

Halloween-aika lähestyy, ja se on meidän perheen lempparijuhlapyhä! Vaikka, tiedän, tiedän, sillä ei ole mitään suomalaista perua, kekri olisi sopivampi, juujuu, mutta me ainakin yhdistellään meidän juhlinnassa hiukan kaikkea! On mexicolaista dia de los muertos:ia, jenkkijenkki-halloweeniä, on kekri-viittauksia, sadonkorjuu-juhlistusta.... Jostain syystä tämä kyseinen pyhä vain vetoaa meihin. Koko perhe pukeutuu, koulun halloween-bileisiin osallistutaan aina koko jengi pukeutuneena milloin mihinkin sekopäisyyksiin.... Maistiaisia viime vuosista:



Ja koulun bileiden liäksi meillä on aina siis kotona vielä sitten bileet. Tehdään pelottavia ruokia ja naposteltavia ja koristellaan koti aiheen mukaan.

Tänä vuonna, kun oli hiukan epävarmaa, saako koululla järjestettyä juhlia, koska muksut on siirretty väistötiloihin vanhasta koulustaan, koska se pitäisi remontoida, mutta mitään ei vielä ole tapahtunut (ainiin, ei siitä nyt pitänyt puhua, herkkä aihe, lue lisää googlettamalla roihuvuoren ala-asteen kohtalo...)
Niin siis väistötilat on parakeissa, ja toisen ala-asteen pihalla, mutta koska näin ollen sen koulun lapsimäärä tuplaantui, on salin käyttö meille väistäjille melko olematonta, ihan liikuntatarpeisiin, saati juhlintaan. No pikkumuruset sitten yhdestä suusta melkein oivalsivat, että meillehän ne sitten järjestetään! No, jos nyt ei ihan koko ala-asteelle, niin luultavasti jonkinmoiselle vampyyrijengille kuitenkin. Mahtavaa!

Ja koulullakin nyt siis tulee olemaan juhlat, en tiedä niistä vielä enempää.

No mutta, tämä vuodenaika siis tarkoittaa sitä, että mä etsin ideoita Pinterestistä ja muualta, ja askartelen sormenpäät verillä kaikkia uusia pelottavuuksia. Ainakin hienoja kynttilälyhtyjä teen, sain ideoita joita muokkaan hiukan omemmiksi. Kurpitsankaiverrus oli viime vuonna ekaa kertaa ohjelmistossa, se oli hauskaa. Mukana oli muutama tomaatti ja mandariini ja paprikakin...



Otiskossa mainittu yliliikuttuneisuus on ihan normaalia hormonikuohuntaa, oon vaan tänään pillittänyt jo vaikka mille, ja pian taas nauranut ääneen. Mies soitti ja kysyi, että pitääkö mua pelätä.... Ei pidä, ymmärtää vaan.

Tällaista tänään, ihanaa perjantaita!

Ei kommentteja: