perjantai 15. toukokuuta 2015

Kahvi........

Onpa taas ihanaa kun on kevät. Sen huomaa kaiken muun ihanan lisäksi siitä, ettei ole ns. aikaa päivitellä blogia, kun kokoajan tapahtuu kaikkea kivaa ja raikasta!
Viime kirjoituksen jälkeen on ollut Kissakahvilaa, kosmetiikkapajaa, joogailua ja Hanamia. Muutamia mainitakseni.

Kissakahvila oli uskomaton.... Viikin eläinsairaalan tiloissa siis oli Pop Up-kissakahvila, jossa oli 6 ihastuttavaa kissaa viikon ajan kahvila-asiakkaiden seurana. Eipä tuolta olis malttanut lähteä, me ihastuttiin erityisesti yhteen super-suloiseen pienikokoiseen kissatyttöön.
Katsokaa nyt tuota hymyä.

No nyt aukeaakin sitten Kamppiin ihan pysyvä kissa-kahvila, Fredalle! Erittäin riemastuttava uutinen.

Koulutoverien kanssa taas vietettiin hauskat viikot, kun tutustuttiin Arabianrannassa meidän uusiin koulutiloihin ja ympäristöön, aloittaen siis ulkoa. Ihanaa luontoa, merenranta tietysti, josta löysin ihan älyttömät villiruoka-apajat. Tehtiin yhdelle 6-vuotiaalle tytölle, joka sairastaa harvinaista lihas-sairautta ja on siis pyörätuolissa ollut ikänsä, sekä hänen sisaruksilleen ohjaustuokio, vietiin heidät luontoon etsimään kasvoja ja hahmoja luonnosta. Se oli juuri niin hauskaa, kuin voi kuvitella. Ihana koulukamu hurjasteli pyörätuolin kanssa pitkin rantoja ja kasvoja ja hirviöitä löytyi ihan kreiseistä paikoista.
Sitten keskenämme hiukan tutkittiin ympäristöä ja löydettiin esim poneja (oikeita), mahtavat kasvimaat, kiipeiltävät puut:
Ja paljon kaikkea kivaa.



Palattiin monen tunnin vaellukseltamme kahvinjanoisina, niin yllättäen meidän koulun pihalla seisoi no, ensinnäkin Nopsajalka, jonka studio ilmeisesti on samassa rakennuksessa, mutta myös mies joka keitteli ihanan tuoksuista kahvia siinä muina miehinä ja tarjoili sitä ohikulkijoille. Kävi ilmi että hän, Stefan, oli yläkerran kahviloitsija ja heillä on myös paahtimo samassa huoneistossa. Huhuh. Oltiin nimittäin kärsitty aikalailla siitä, kun koulussa joutuu juomaan sitä tyypillistä tunkkaista Juhla Mokkaa tunkkaisesta keittimestä... No heilläpä olikin uskomaton valikoima ja mielettömät välineet!
Kuvia:



Kahvin marjan taisin nähdä ekaa kertaa livenä mutta suurin yllätys oli tuo kukka! Etäältä ei tuoksunut miltään, mutta kun kumartui nuuhkaisemaan, olikin tuoksu hyvin voimakas, mielestäni kielomainen jopa.

No, täältä saatiin ihanaa palvelua ja mielenkiintoista keskustelua kahvista ja muusta. Kiva paikka, suosittelen vahvasti. Ja kahvikoneita, myllyjä, kuppeja ja paaaaljon hyviä kahvilaatuja papuina ja jauhettuina myynnissä.
Merkeistä tunnistin oikeastaan vain LuCaffen, hauskojen purkkiensa ansiosta ja Paska tietysti on tuttu merkki, hassun nimensä johdosta, mutta merkkejä oli siis kymmeniä.



Kahvilan nimi siis on Brick Work Coffee, ilmeisesti firman nimi Crema tai jotenkin tää nimikuvio nyt meni, ei se Stefankaan itse tainnut olla ihan perillä.... Löytyy liike myös Krunasta, Liisankadulta.
http://brickwork.coffee/  on kotisivun osoite.

Heillä oli kaikenlaisia lahjapakkauksiakin myynnissä, kannattaa tsekata.





Alkuviikosta taas pidin Haagan Marttakerholle luonnonkosmetiikka-pajan. Se oli tosi virkistävää, martat oli kiinnostuneita ja innoissaan ja kyselivät tosi paljon kaikenlaisia vinkkejä kotikäyttöön.

Alkuasetelma oli tällainen, loppuvaiheista en muistanut kuvia napsia:



Eli tehtiin kuorintoja ja jalkakylpyjä. Erityisesti kahvi-kookosöljykuorinta oli suosiossa, ilmeisesti selluliitinpelko on kova myös martoilla.
Kuvassa on siis kehäkukkaa, kamomillaa, piparminttua, jasmiininkukkaa, laventelia, eteerisiä öljyjä, kahvia, suolaa ja sokeria sekä kookosöljyä.

Eilen oli meillä Roihuvuoressa jälleen vuotuinen Hanami, eli kirsikankukan katselujuhla! Ihana näky, kun koko puisto on kukassa, vaaleanpunainen kukkameri näkyy kauas.
Siellä ei kauaa viihdytty silti, hetki istuttiin viltillä ja fiilisteltiin, mutta kotona odotti sushi-sessio.

Onneks 12000 muuta jaksoi juhlia meidänkin edestä.

Tosiaan, eilen valmistui itsetehdyt pakuri- ja ruusujuuriuutteet! Tämän päivän lounas-smoothieen jo tipautin pipetillä tipat kummastakin, taidan tehdä ihan oman postauksen näistä.

Lounas-setistä silti laitan kuvan, oli niin hyvää.
Tein siis smoothien, johon laitoin puolikkaan avocadon, puolikkaan banaanin, mangoa, ananasta, gojimarjoja, vaniljaa, lehtikaali-vuohenputki-poimulehtirouhetta, macaa, ruusujuuri- ja pakuriuutetta, chiansiemeniä ja päärynää. Nam.
Ja vielä reishikahvi tällä kertaa "luomu"-lehmänmaidolla. Sitaatit johtuu viime päivien luomumaito-gatesta, tai sen mainonnasta. Tää ei ole Valion maitoa. Vahvasti koetan kokoajan päästä irti maidosta, mutta kerran päivässä vielä tarvitsen cappuccinon lehmänmaidolla.
Tuli muuten ajatus tuossa, että mitä jos ihmiset rupeisivatkin käyttämään maitoa tulevaisuudessa vain lääkinnällisesti? Tää ajatus tuli, kun oli kivuliaat aftat eilen kielenpäässä ja jostain syystä tuli halu upottaa kielenpää maitoon, tuntui jotenkin parantavalta ajatukselta. Jos maitoa tosiaan ruvettaisiin myymään vain luontaistuotekaupoissa tai apteekeissa ja sitä käytettäis ainoastaan lääkkeeksi? Vasikat jois omat maitonsa ja sitä ei enää tarvitsis tuottaa niin järjettömiä määriä ja pakottaa lehmiä lisääntymään jatkuvasti? Ihmiset jois vettä ja kasvimaitoja.
Mutta ajatus jatkui tähän malliin: Jos näin tapahtuis, menis joitain vuosikymmeniä, kunnes uusi sukupolvi löytäisi maidon uutena superfoodina, sen suosio kasvaisi ja kohta se oliskin taas tehotuotannossa ja sama skenaario toistuisi kuin nyt.
No, jää nähtäväksi kuinka maidon tulevaisuudessa käy. Tuskin pysyy tällaisena kulutus, lehmät luultavasti tavalla tai toisella tulee loppumaan kesken tai ainakin niiden kapasiteetti loppuu kesken. Tai jotain muuta radikaalia.

Lehnmistä puheenolle, kissakahvilan ulkopuolella oli Valion suuri tapahtuma, jossa lehmät päästettiin laitumille talven jälkeen, olihan ne riemuissaan.
Ja itse pääsin hyppäämään heinäkasaan, oi miten nostalgista ja ihanaa....
Kaunista päivää kaikille, jatkan uuden postauksen muodossa pikimmiten!













Ei kommentteja: