keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Yo! Yo! Yo-lupuuhia

Pakko se on alkaa tonttuhommiin vaikka ei ihan joulufiilistä oo saanutkaan...
Perjantaina on nimittäin perhettä tulossa aikaiseen joulunviettoon, koska ollaan sisarusten kanssa pitkästä aikaa erillään koko joulu, eli lahjat vaihdetaan sitten perjantaina.
Kuten aiemmassa postauksessa paasasin, en ole juurikaan siis ostellut lahjoja, mutta tehnyt kyllä.

Jos olet mun sisko tai siskontyttö, lopeta lukeminen nyt. Luet sitten joulun jälkeen, jos haluat ;)

Tein taas niitä kuorintavoiteita, piparminttu-sellaisia, nyt kokeilin sekä manteli- että kookosöljyllä. Manteliöljy on ihan okoo, mutta kyllä toi kookos vie voiton nyt ainakin tässä hommassa. Se on niin ihanaa, kun se sulaa iholle ja tuoksuu niin älyttömän herkulle. Vielä kun se tuoksu sekoittuu piparminttuun, niin ai että.....

Kauheen vaikea saada värejä oikein kun pääsee kuvaamaan aina vain keinovalossa, mutta kiva vaaleanpunainen raita tuli kaikkiin, sen sain aikaan siten, että kun samalla olin tekemässä vispipuuroa, niin otin kiehuvista puolukoista pari lusikallista lientä, jota tiputin hiukan sokerin joukkoon.

Niin ja tuikut on siis koristeltu tarrapitsillä, ne on ihan kiva lahja kun niitä on useampia nätissä purkissa, esim opettajille tai muille sellaisille ns. pakollisille...
Isommassa purkissa taas on huumaavan tuoksuista kylpysuolaa jonka tein kuivatuista laventelin lehdistä ja merisuolasta. Meinasin tiputtaa laventeliöljyä joukkoon, mutta noi tuoksuu kyllä itsessään niin hyvälle, ettei tarvi. Kokeilin jalkakylpyyn niin, että kaadoin kiehuvaa vettä suolan ja lehtien päälle ja annoin sen jäähtyä niin, että juuri ja juuri pystyi jalat upottamaan, ja kylvetin jalkoja niin kauan kun tuntui hyvältä. Ja kylläpä tuntuikin hyvältä.. Laventeli rauhoittaa ja suola poistaa turvotusta, ihanteellista kun on seissyt tai juossut asioilla päivän.

Perjantaina aion kokeilla ekaa kertaa glögi-juustokakkua, sitä on kehuttu ja on ihan helppo tehdä. Se on hirmu kaunis ja sen saa koristeltua aika kivasti jos vaan viitsii. Ohjeen voisin vaikka linkittää tähän, jos joku haluaa kokeilla.
Niin ja taatelimuffinssit teen myöskin.

Lauantaina pidetään sitten tyttären kaverisynttärit, oikeat oli jo viikko sitten, mutta lapsonen oli lapin reissulla, niin pidetän nyt pikkubileet sitten jälkikäteen.
Sinne ajattelin ensin tehdä sellaisen Piñata-kakun, joka on sisältä ontto ja täytetään karkeilla, oli jossain joulu-lehdessä ohje, mutta kamuja on nyt tulossa niin vähän, että jätän kakun ehkä kokonaan pois ja teen muffinsseja ja jotain muuta mikä tulee mieleen. Kunhan saa koristella. Tein hienot viiri-coctail-tikutkin jo muffinsseja taikka coctail-paloja varten. Tietenkin siis washi-teipeistä ja coctail-tikuista.

Nyt taas jokaöiseen taisteluun kuuta ja sen aiheuttamaa neuroottisuutta vastaan. Eli pyörimään migreenissä sänkyyn.

Ihanaa kun saa leipoa joka päivä! Taikinaterapiaa!


Ei kommentteja: